Vad säger Kroppen?

FBI’s förhörsexpert Joe Navarro har svart bälte i att läsa människors kroppsspråk för att lista ut vad dom tänker, vad dom vill och vad de kan tänka sig att göra härnäst…

Boken What Every Body is Saying går in på tusen detaljer, men en av dom viktigaste är att våra fysiska beteenden kan delas in i två huvudgrupper:

Bekväma (jag är intresserad/positiv)
Obekväma (jag är ointresserad/negativ)

Vi signalerar detta konstant på hundratals olika sätt, som är super tydliga och lätta att läsa. Du kan redan nu som tidsfördriv testa att observera dom du talar med, eller andra omkring dig och leta efter små signaler som visar när någon är intresserad av någon eller något som för stunden diskuteras:

Mer Intresserad                                      Mindre Intresserad

Vänder fötterna mot dig                       Vänder ena foten utåt (vill bort)
Tar sig på halsen (kvinna)                     Tittar bort och talar samtidigt
Benen i kors (bekväm)                           Ena benet framför (försvar)
Öppnar pupillerna                                  Rynkar näsan
Skrattar upp till ögonen                        Skrattar bara med munnen
Andas med magen (trygg)                    Andas med bröstet (nervös)
Leker med håret (kvinna)                      Kisar med ögonen (misstänksam eller blockering)

KOM IHÅG att det är FÖRÄNDRINGAR du letar efter – inte ett konstant beteende. Om någon skrattar upp till ögonen hela tiden och plötsligt andas med bröstet kan betyda samma sak som om någon som normalt kisar med ögonen för att deras linser är torra plötsligt ändrar benställning.

Hitta grund-beteendet och sedan små, små förändringar som signaler på när samtal eller icke verbal kommunikation byter spår. Se det som att köra crossmotorcykel på en väg med isfläckar där du hela tiden ”känner av” väglaget och rättar din körstil.

Det du kommer att upptäcka är att Du plötsligt Kan se massor av signaler som du kan dela in i bekvämare/mindre bekväma och börja tolka både Medvetet och Omedvetet, vilket kan leda till att du förstår din omgivning ännu bättre, och dom dig.

Har du frågor eller synpunkter hör av dig. Googla vidare. Dela artikeln om du tror andra har nytta av den. Kommentera gärna.

 

No comments yet.

Lämna ett svar